Schuurwerk

Schuurwerk komt in de meest uiteenlopende woningen en interieurs volledig tot zijn recht.

Dit is ook de reden dat dit type stucwerk van oudsher tot het arsenaal van de ambachtelijke stukadoor behoord. Het cirkelend beeld op het schitterende zanderige oppervlakte maakt schuurwerk tot een verrijking van ieder plafond.

U wilt dit mooie effect toch ook op uw plafond?

Verbluffend resultaat

Het aanbrengen van schuurwerk niet zo maar gedaan, het eist veel ervaring en expertise van de stukadoor. Daarnaast moet het snel gebeuren om het mooiste effect te bewerkstelligen. Het bereiken van het schuur effect zit hem in de slagen aanzetten in de aangebrachte mortel. Hier zit ook de moeilijkheidsfactor. Als het uiteindelijk helemaal klaar en gedroogd is, kunt u het resultaat met overtuiging verbluffend noemen. 

Unieke wisselwerking

Het unieke van dit type stucwerk zit hem in de wisselwerking tussen licht en schaduw. Ieder type licht is anders en hierdoor ook elke schaduw. Schijnt het licht direct op het schuurwerk of weerkaatst het van een ander object? Komt het van één van de honderden verschillende soorten lampen die in uw kamer kunnen staan? Of komt er vooral daglicht in uw kamer? Denkt u ook eens aan het veranderende licht dat de verschillende seizoenen met zich meebrengen.

Kortom, ieder licht creëert een ander effect en daardoor zal een schuurplafond u niet snel vervelen. 

Vergrijzen of verkleuren

Door het karakter van schuur kan het door de jaren heen vergrijzen of verkleuren door bijvoorbeeld sigarettenrook. Stukadoorsbedrijf Klerx is in de mogelijkheid om het plafond te bleken. We kunnen uw plafond ook wit spuiten met een airless latexspuit.

Wij adviseren u om het delicate schuurwerk niet op wanden aan te laten brengen omdat het niet stootvast is. Het is dan ook voornamelijk geschikt voor uw plafonds.

Mogelijkheden

Neem contact op met Stukadoorsbedrijf Klerx om de mogelijkheden op basis van uw wensen te bespreken.

 

Vrijblijvend advies