Raapwerk

U heeft tijdens een verbouwing de tegels van de muur gesloopt waardoor een ruwe muur achterblijft? Een mooie ronde toog bij de doorgang naar uw woonkamer? Een plafond dat niet helemaal recht is? Het kan allemaal opgelost worden met raapwerk!

Oneffenheden strak trekken

Raapwerk is een dikke laag gipsmortel van tussen de 6 mm en 5 cm dik. Met deze dikke laag kunnen we alle oneffenheden in wanden en plafonds strak trekken. Waar het er heel erg dik op moet kunnen we er voor kiezen om meerdere lagen aan te brengen zodat het steviger wordt. Het is met raapwerk mogelijk om het zo vlak te maken dat het gelijk klaar is om verder af te werken. Verf, saus en behangklaar maar ook sierpleister behoort tot de opties.

Vochtige ruimtes

De vochtregulatie van gips maakt het ideaal voor afwerking in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Bij een hoge luchtvochtigheid neemt gips het water op waarna het bij een lage luchtvochtigheid het water weer afstaat aan de lucht. Hierdoor zal de fluctuatie van de relatieve luchtvochtigheid binnen de perken blijven.

Mogelijkheden

Neem contact op met Stukadoorsbedrijf Klerx om de mogelijkheden op basis van uw wensen te bespreken.

 

Vrijblijvend advies